endermark

Välkommen till en ny version av min egen webbsida. Här finns bilder från över 30 års tjänst i bildernas värld. Men framförallt visar jag mina egna bilder från privata projekt, där bilderna berättar om min vardag med humor och mycket svärta. Här bryter jag mot alla tänkbara regler hur foto ”ska” se ut. Jag önskar er mycket nöje i min värld.

Still trouble 👿

Still having major trouble with the website. If I can’t fix it on my own I will leave it as is.

Efter mer än 30år som pressfotograf riktar jag linsen rakt in i mitt eget liv, det är det liv och vardag jag kan göra en någorlunda rättvis bild utav. Pressfotografens korta och turistlika besök i andras habitat ger endast lite skrap under naglarna.

Nu försöker jag illustrera min omgivning för mig själv och skulle någon ytterligare se och känna igen sig själv i bilderna så är det en bonus.

För mig är fotograferandet en terapi och meditation från första stund då exponeringen gör tills det då bilden växer fram i mörkrummets svaga sken.

Att jag valde att ta flera steg bakåt i tiden genom att jobba med traditionella verktyg som film och framkallning gjorde att bildprocessen kom ned i ett behagligare tempo. Tid för eftertanke reflektion blir lika värde som exponering.

Mats


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.